HijackThissin puhdas logi

Mitä siis tehdään kun olette saaneet viimein koneenne puhdistettua ohjeitten avulla ja viimeinen HijackThis logi on puhdas?

Tämä viimeinen logi kannattaa tallentaa sellaiseen omaan kansioon mistä aina löydätte sen helpointen.Laittakaa vaikka nimeksi hijackthisXXYYZZ ( missä XXYYZZ on päivä/kuukausi/vuosi ) esim. hijackthis11072004. Kun nyt tiedätte,että kone ja logi ON puhdas niin ne kannattaa myös pitää puhtaana tästä eteenpäin. Näin aluksi vaikka pari / kolme kertaa viikossa teette uuden scannuksen HijackThissillä ja vertaatte sitten tätä uutta logia siihen puhtaaseen logiin. Jos ja kun siitä uudesta logista löytyy joku / jokin rivi mikä EI OLE siellä alkuperäisessä / puhtaassa logissa niin haette kyseisestä rivistä tietoa noiden aikaisempien ohjeitten mukaan.

Aina kun lataatte jotain tiedostoja netistä tai asennatte uuden ohjelman koneelle niin tarkistakaa AINA HETI lisääkö kyseiset tiedostot / ohjelmat jotain rivejä siihen logiin. Kun sinne jotain ylimääräisiä rivejä ilmestyy niin haette taas siitä tietoa noiden aikaisempien ohjeitten avulla. Kun se rivi sitten on mielestänne OK ja liittyy esim. juuri asennettun ohjelmaa niin talletatte tämän uuden login päivämäärällä varustettuna. Näin teillä on sitten uusi puhdas logi johon voitte sitten vertailla näitä myöhempiä scannauksia.

Aluksi näiden logien vertaileminen voi olla hankalaa / aikaa vievää ( 3 - 10 min ) kun ei tunne kaikkia rivejä ja pitää siis tehdä vertailua rivi kerrallaan. Mutta ei hätää kun aivot / silmät ovat tottuneet käsittelemään / vertailemaan rivejä niin lopuksi siihen ei mene kuin n.30 sekuntia (pitää jo sisällään sen HijackThis scannauksen). Tässä vaiheessa ei edes enää tarvita sitä aikaisempaa logia siinä rinnalla kun katsotaan sitä uutta logia. Aivot / silmät jo sanovat "hei" tuossa on rivi mikä ei ollut siinä aikaisemmassa logissa. Millään muulla tavalla / ohjelmalla ET selvitä nopeammin onko sinne koneelle tullut / siellä koneella jotain ylimääräistä.

Vaikka tämä tuntuu aikaa vievältä / turhalta toimenpiteellä niin se ei ole sitä. Paljon enemmän menee sitten aikaa siihen puhdistukseen jos sinne koneelle pääsee jotain ja se saa mellastaa siellä rauhassa ettekä ole huomanneet sitä ajoissa.

Huom!
Muistakaa siitä huolimatta scannata koneenne päivitetyllä virustorjuntaohjelmalla (manuaalinen tarkistus) kerran viikossa sekä tietysti silloin tällöin myös spywaren poisto-ohjelmilla (Ad-Aware tai Spybot).Viimeinen päivitys: 29.01.2016 08:12


Takaisin HijackThis sivulle.


Copyright © 2004 Nimimerkki Ad-Aware