KaZaaBegonen OHJEET yms:

 

Kuvaus

Ohjelmalla poistetaan KaZaan jämät koneelta.Vaikka ohjelman ikkunassa ilmoitetaan KaZaa poistettavaksi versioon 2.5.1 asti niin todellisuudessa se poistaa aina versioon 3.2.7 asti.

Kaikkihan tietävät, että KaZaa sisältää runsaasti spywarea mutta siitä huolimatta joku haluaa sitä vielä käyttää..? Useiden muidenkin p2p-ohjelmien mukana tulee spywarea koneelle esim.Grokster, Morpheus vain muutamia mainitakseni. Lisäksi sieltä saa hyvin usein viruksia koneelle. Viimeisimpänä esimerkkinä MyDoom virus josta tuli tähän asti maailmalla nopeimmin leviävä virus juuri KaZaan takia.

Alkutoimenpiteet:
Ensimmäiseksi haetaan ja ladataan koneelle valmiiksi varmuuden vuoksi 'netti-korjauspalikka' vaikka tuolta ja sieltä kohta Tärkeä Info . Poista KaZaa ensimmäiseksi ohjauspaneelista Lisää / poista sovelluksen kautta ( HJT10 ). Löytynee nimellä KaZaa tai KaZaa Media Desktop sekä lisäksi poista sieltä ainakin P2P Networking , SaveNow, WhenUShop , NewdotNet , New.Net , My Search Bar , Peer Points Manager, RX Toolbar , InstaFinderK, BullGuard jos ne myös sieltä löytyvät. Jos siinä poistovaiheessa kysytään, että poistetaanko myös Altnet vastaa kyllä. Buuttaa kone. Tämän jälkeen scannaa kone Spybotilla, Ad-Awarella ja AVG Antispywarella ja anna niiden poistaa KAIKKI löydetyt 'örkit'.

Vasta tämän jälkeen siirrytään seuraavaan kohtaan

Lataus

Lataa ohjelma esim. tuolta http://www.merijn.nu/programs.php#kazaabegone

Suoraan lataukseen
http://www.merijn.nu/files/kazaabegone.zip
http://download.bleepingcomputer.com/Merijn/kazaabegone.zip

Viimein versio tällä hetkellä on 1.30

Asennus

Pura zippi normaalisti vaikka omaan kansioon työpöydälle tms..

Scannaus

Avaa KaZaaBegone.exe ja jos haluat ekana vain etsiä KaZaan jättämiä asennettuja komponentteja laita täppi kohtaan Search for installed componerts only ja paina sen jälkeen GO-näppäintä.Etsinnän jälkeen tulee lista löydetyistä kohteista. Tämän jälkeen etsitään ja poistetaan KAIKKI asennetut komponentit. Laita täppi kohtaan Search & destroy all installed components ja paina GO. Tämän jälkeen ohjelma etsii ja poistaa kohteet ja poiston jälkeen tulee ikkuna , jossa ilmoitetaan tehtävän onnistuneen. Paina OK.

Huom !
Katso kuvat tuolta alempaa.

Yleisiä ohjeita

Ohjelman tekijän kotisivut löytyvät tuolta http://www.merijn.nu

Muista tosiaan ladata se 'netti-korjauspalikka' ennenkuin käytät ohjelmaa tai poistat muulla tavalla KaZaata koneelta.

KaZaasta ja muista P2P ohjelmien sisältämistä spywareista yms. lisää esim.tuolla http://mywebpages.comcast.net/robotarmy/
esim. KaZaa tarkemmin tuossa http://home.comcast.net/~robotarmy/P2P/kazaa.htm jossa kerrotaan mitä ohjelmia, kansioita, spywarea yms. se lisää koneelle. Tuossa myös aiheesta lisää http://www.mvps.org/inetexplorer/data/kazaa.htm
KaZaa voi aiheuttaa myös sen ettei selain toimi tai se kaatuu usein. Tulee erilaisia virheilmoituksia tai sivua ei voi näyttää yms..

Sitten voit myös katsoa ja lukea tuon
So how did I get infected in the first place? - Kuinka ihmeessä juuri minun koneeni saastui ?

Kuvat

Avattuasi ohjelma näyttää tältä.

Jos haluat vain 'scannata ja katsoa' laita täppi Search for installed componerts only kohtaan ja paina GO.

Tässä tapauksessa se ei löytänyt mitään

Scannauksen loputtua se voi myös näyttää tältä.Tässä tapauksessa se löysi 'vain' 29 kohdetta.

Poisto suoritetaan laittamalla täppi kohtaan Search & destroy all installed components ja paina GO.

Seuraavaksi tulee varoitusikkuna ilmoittaen,että Jaetut tiedostot kansiosta poistetaan kaikki tiedostot. Jos haluat säilyttää niistä osan tai kaikki siirrä ne muualle. Paina vasta tämän jälkeen Kyllä.

Ikkunaan tulee rivejä niinkuin tuolla ylempänä on esimerkki ja samalla kun scannaus on loppunut se alkaa niitä poistamaan. Poistojen / puhdistuksen jälkeen tulee seuraava ikkuna. Paina OK.

Ohjelma on suorittanut tehtävän ja KaZaan jäännökset on poistettu.
Tässä esimerkkikuvassa se ei siis löytänyt mitään.

Viimeinen päivitys: 29.01.2016


Copyright © 2003-2009 Nimimerkki Ad-Aware
Sivun alkuun

Takaisin sivuille