SUPERAntiSpywaren OHJEET yms:

 


Kuvaus

Ohjelma etsii ja poistaa spywarea (vakoiluohjelmia ), adwarea (mainosohjelmia), troijalaisia, matoja, dialereita sekä erilaisia tarkailuohjelmia ja muita haittaohjelmia koneelta. Nämä kaikki erilaiset malware ohjelmat hidastavat koneen käyttöä, nettiyhteys on hidas, ylimääräisiä kuvakkeita ilmestyy työpöydälle, työpöydän taustakuva voi vaihtua, kone ja selaimet voivat "kaatua" kesken kaiken yms..

Lataus

Lataa SUPERAntiSpyware tuolta sivulta http://www.superantispyware.com tai lataa suoraan jostain noista Lataus1 tai Lataus2

Asennus

Asenna ohjelma normaalisti.
Asennuksen jälkeen työpöydälle tulee SUPERAntiSpyware Free Edition -kuvake.
Asennuksen aikana / jälkeen ohjelma haluaa hakea myös viimeisimmät päivitykset koneeseen. Anna sen tehdä niin.

Huom!
Katso myös kuvat Asennuksesta

Päivitys

Käynnistä ohjelma.Kun ohjelma on käynnissä alas tehtäväpalkkiin kellon viereen ilmestyy SUPERAntiSpyware ikoni
Klikkaa ikonia ja valitse hiiren oikealla painikkeella vaihtoehto Check for updates. Päivitys alkaa joten odottele rauhassa. Päivityksen päätyttyä tulee yhteenveto päivityksestä, josta näet tarkemmin päivityksen versionumeron jne.. Sulje ikkuna painamalla Close.

Huom!
Katso myös kuvat Päivityksestä

Asetukset

Klikkaa SUPERAntiSpyware ikonia ja valitse hiiren oikealla painikkeella vaihtoehto
View Control Center (Preferences/Options)... Avautuu ikkuna SUPERAntiSpyware Control Center ja välilehti General and Startup. Täällä voit itse määritellä haluamasi käynnistykset siihen käynnistyykö SUPERAntiSpyware silloin kun kone käynnistetään, haluatko käyttää automaattista päivitystä jne..

Tärkeämpää on kuitenkin katsoa seuraavat scannaus-asetukset.Valitse ylhäältä välilehti Scanning Control. Laita ruksit seuraaviin kohtiin:

ja jätä muut kohdat merkkaamatta. Paina tämän jälkeen Close.

Huom!
Katso myös kuvat Asetuksista

Scannaus

Myös tämä kohta on TÄRKEÄ mitä ja miten scannataan.

Klikkaa SUPERAntiSpyware ikonia ja valitse hiiren oikealla painikkeella vaihtoehto
Scan for Spyware, Adware, Malware... Valitse pääikkunasta Scan your Computer. Tämän jälkeen avautuvasta ikkunasta laita ruksit kaikkien kiintolevyasemien kohdalle.Yleensä ainakin C:\ -asema. Valitse tämän jälkeen scannaus vaihtoehdoista kohta Perform Complete Scan.Paina tämän jälkeen Seuraava ja scannaus alkaa.Odottele ihan rauhassa se voi kestää jonkin aikaa.

Huom!
Katso myös kuvat Scannauksesta

'Örkin' poisto-ohjeet

Jos SUPERAntiSpyware on löytänyt "örkkejä" tulee ikkuna missä on listattu löydetyt "örkit". Laita kaikkien "örkkien" eteen ruksi jos niissä ei tätä jo ole.Valitse tamän jälkeen painike Seuraava. Ohjelma alkaa poistamaan "örkkejä", odottele ihan rauhassa kunnes tulee ilmoitus koneen uudelleenkäynnistämisestä. Vastaa siihen ikkunaan Kyllä ja anna ohjelman buutata kone. Jos se ei itse tätä tee, buuttaa ( sammuta / käynnistä ) kone itse.

Huom!
Katso myös kuvat 'Örkin' poistosta

Varmuuskopiot

Kun 'örkit' poistetaan ne varmuuskopioidaan SUPERAntiSpywaren toimesta. Ne eivät vielä siis ole lopullisesti poistettu koneelta. 'Örkit' eivät pysty aiheuttamaan mitään koneelle siellä ollessaan. Näin voitte aina palauttaa varmuuskopioista
SUPERAntiSpywaren poistamat kohteet jos jokin ohjelma tms. ei toimi ja epäilette,että SUPERAntiSpywaren poistamat kohteet on tämän mahdollisesti aiheuttanut.

Klikkaa SUPERAntiSpyware ikonia ja valitse hiiren oikealla painikkeella vaihtoehto
Scan for Spyware, Adware, Malware... Valitse pääikkunasta Manage Quarantine. Valitse päivämäärän mukaan viimeisin Quarantine rivi missä sijaitsee kohteet siitä viimeisimmästä poistosta. Paina Restore -nappia ja kohteet on näin palautettu koneelle.Joissakin tapauksissa tarvitsee kone vielä buutata ( sammuttaa , kaynnistää) tämän jälkeen.
Varmuuskopiolistalta kohteet voi poistaa (Remove) sitten kun aikaa on kulunut tarpeeksi ja katsot,että kone,ohjelmat ja nettiyhteys toimivat normaalisti.

Huom!
Katso myös kuvat Varmuuskopioista

Yleisiä ohjeita

Jos pyydetään lähettämään SUPERAntiSpywaren logi jonnekkin foorumille tutkittavaksi niin se löytyy näin. Klikkaa SUPERAntiSpyware ikonia ja valitse hiiren oikealla painikkeella vaihtoehto
View Control Center (Preferences/Options)... Valitse ylhäältä välilehti Statistics/Logs.
Valitse päivämäärän/kellonajan mukaan viimeisin logirivi ja paina View Log.Logi avautuu muistiossa. Seuraavaksi kopioi / liitä se foorumin viestiin mukaan.

Huom!
Katso myös kuvat Scannauslogeista

Kuvat

Asennuksesta
Päivityksestä
Asetuksista
Scannauksesta
'Örkin' poistosta
Varmuuskopioista
Scannauslogeista
Viimeinen päivitys: 29.01.2016
Copyright © 2006-2008 Nimimerkki Ad-Aware
Sivun alkuun

Takaisin sivuille